Zoveel kost een nieuwe Toyota Supra in Nederland

Zoveel kost een nieuwe Toyota Supra in Nederland

De nieuwe Toyota Supra heeft even op zich laten wachten, maar ondertussen is de opvolger van een icoon leverbaar. Toch rijden er nog niet heel veel rond in Nederland. Er zijn slechts twee stuks van Nederlandse platen voorzien.

Dat zijn er heel wat minder dan de BMW Z4, waarmee de Supra A90 veel overeenkomsten heeft. In de Supra ligt een 6-cilinder van BMW die 340 PK en 500 Nm koppel produceert. Daarmee kan de Supra in slechts 4.3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur lanceren. De topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur, het is tenslotte een Duitse aandrijflijn.

De Supra is wat duurder ten opzichte van de Z4. Er zijn twee varianten te koop. De Legend heeft een vanafprijs van 81.995 euro, en de Legend Premium kost 84.495 euro. De goedkoopste van de twee heeft 83.790 euro gekost en is rood van kleur. De lak alleen al is een optie van 459 euro. De andere Supra heeft 84.490 euro gekost, 5 euro minder van wat een Legend Premium kost. Dit exemplaar gaat gehuld in Ice Gray Metallic, een lak van 1195 euro.

Wanneer je een nieuwe Supra koopt kan je rekenen op een bpm-bedrag van 17.367 euro, dat was althans het geval voor de twee Supra’s die al op kenteken staan. Voor nu staan beide exemplaren op naam van een autobedrijf, particuliere eigenaren zijn er dus nog niet.

Spotfoto’s: Dutch_dreamcars

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.