Zoveel kost een Mercedes-AMG GT 63 S 4-door in Nederland!

Zoveel kost een Mercedes-AMG GT 63 S 4-door in Nederland!

De Mercedes-AMG GT 63 S 4-door is een auto waar je even aan moet wennen. Het is een praktische auto met 4 deuren en een goeie kofferbak. En waar het voor de meeste auto’s daar stopt met de mooie eigenschappen, komt er in dit geval ook nog eens een 630 PK sterke V8 bij. Dat moet flink wat kosten.

In Nederland rijden er 34 exemplaren met die dikke V8 rond. Daarnaast is dit model ook leverbaar als 43 of 53 variant. De V8 is uiteraard de duurste en heeft in Nederland een vanafprijs van 224.862 euro. Dat is dus zonder opties, maar geen van de Nederlanders heeft een kale auto besteld.

Het goedkoopste exemplaar dat in Nederland rondrijdt heeft 243.564 euro gekost, de term goedkoop is dus relatief. Dat ‘ie het goedkoopst was doet niet onder aan de prestaties van de auto, hij beschikt namelijk gewoon over de dikke V8 met 630 PK en 900 Nm koppel. Hiermee sprint de AMG GT 63 S in slechts 3.2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.

Waar de prijzen rond de 250.000 euro schommelen zijn er altijd een paar uitschieters. De duurste heeft zelfs 290.464 euro gekost, die moet wel erg lekker in de opties zitten. 20 van de 34 exemplaren gaan gehuld in het grijs, waaronder de goedkoopste en de duurste. Daarnaast rijden er ook nog een paar in het zwart en blauw rond. Slechts 1 exemplaar is wit van kleur.

Foto’s: Bart van Oosten

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.