Zoek de verschillen: Lamborghini replica uit Iran

Zoek de verschillen: Lamborghini replica uit Iran

Afgelopen week zijn er een aantal foto’s opgedoken van een Lamborghini Murcielago, althans, zo lijkt het. De foto’s zijn genomen bij een onthulling van de wagen in Iran.

Het betreft echter een replica, afkomstig uit het land zelf. Een groepje Iraanse ingenieurs zit achter dit project, waarbij ze een echte Lamborghini Murcielago SV hebben ontleed, zodat ze een eigen versie kunnen bouwen. De replica is zo gebouwd dat hij niet van echt te onderscheiden is. Massoud Moradi, de projectleider, zegt dat elk paneel en het chassis 1 op 1 overeen komen met die van een echte Murcielago. Echter, wanneer je in de motorruimte kijkt, zie je dat er iets mist. In plaats van de 6.5 liter V12 die in het origineel ligt, wordt dit exemplaar voortgestuwd door een 3.8 liter V6, afkomstig uit een Hyundai. Ook werd bekend dat het team de auto niet heeft getest op prestaties en rijgedrag. Dat het lijkt op een echte Italiaanse stier, betekent niet gelijk dat hij net zo snel is..

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.