Zo zou de Mercedes A45 Sedan er uit kunnen zien!

Zo zou de Mercedes A45 Sedan er uit kunnen zien!

Mercedes A45 AMG Sedan

Voor ons is het nog wachten op de nieuwe A-Klasse sedan, maar Mercedes heeft nog geen woord gerept over een AMG-variant. Het lijkt ons echter een logische stap gezien het succes van de A45 AMG! 

X-Tomi Design is de eerste die zich heeft gewaagd aan een render en die ziet er niet heel verkeerd uit! Bredere wielkasten, idem sideskirts en een smoel zo groot als alleen een AMG die kan hebben. De koplampen staan op standje
. Wij zouden enkel nog een subtiel spoilertje op de kont toevoegen, maar wat ons betreft mag Mercedes deze render zo in productie nemen!

Het is alleen nog maar de vraag of de A45 Sedan wel de aanduiding ‘A45’ gaat dragen. De kans is namelijk ook aanwezig dat het een A35 of A40-badge wordt. Het is een aanduiding dat de AMG niet de ultieme versie wordt, maar meer een tussenmodel. Dat wil niet zeggen dat je inlevert op vermogen, nee, 300 pk moet het nog steeds minimaal worden. Een waardige opvolger van de net zo smakelijke CLA45 die helaas uit productie gaat.

Wij zullen wachten op de 2 liter-krachtpassertjes die de Duitsers dit jaar zullen gaan presenteren. En ja, daarmee doelen we ook een beetje op Audi en BMW die met de RS3 en 140i serieuze PK-bommetjes de markt in schieten! Wat betreft Mercedes-Benz is het afwachten of we een 400 pk sterke A voorgeschoteld krijgen.. Voor degene die de nieuwe A Sedan nog niet heeft gezien, hier nog even een kleine gallery!

Mercedes A klasse Sedan

Mercedes A klasse Sedan

Mercedes A klasse Sedan

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.