Zo wordt de Italdesign Nissan GT-R50 gemaakt

Zo wordt de Italdesign Nissan GT-R50 gemaakt

Wanneer je een Nissan GT-R hebt, maar je de looks toch wat te steriel vindt, kun je naar Italdesign stappen. Daar toveren ze je Godzilla om naar een Italiaans ogende racer!

De meesten hebben het design wel eens voorbij zien komen op het internet, een Nissan GT-R die is omgebouwd naar een futuristisch ogende wagen. Deze is ontworpen en wordt gebouwd door Italdesign. Vrijwel elk paneel wordt verwijderd en vervangen door nieuwe panelen. Alles wordt met de hand gedaan, zoals een Italiaanse koetsenbouwer betaamt.

Echter zijn het niet alleen de looks die een verandering ondergaan, ook onder de kap wordt het een en ander aangepast. Zo beschikt de GT-R50 over twee dikke turbo’s, vergrote intercoolers, vernieuwde in- en uitlaten, en een sterkere versnellingsbak met dubbele koppeling. Hierdoor krijgt de Italiaanse Godzilla 722 pk!

Kijkende naar het handwerk, en de tijd die daarmee gepaard gaat, in combinatie met alle onderdelen en motorische upgrades, is te verwachten dat het flink wat mag kosten. En dat is ook zo: voor een Italdesign Nissan GT-R50 zul je ongeveer 1 miljoen euro neer moeten leggen.

Hier onder is te zien hoe de Italdesign Nissan GT-R50 vervaardigd wordt.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.