Zo verkoop je jouw auto sneller online, drie tips

Zo verkoop je jouw auto sneller online, drie tips

Als je van plan bent om jouw auto te verkopen, om wat voor reden dan ook, wil je dit natuurlijk het liefst zo snel mogelijk. Je hoeft dan niet lang bezig te zijn met het verkopen van de auto en je neemt snel het geld in ontvangst, wat uiteindelijk natuurlijk het doel is. Hoe zorg je ervoor dat je jouw auto snel verkoopt en er niet wekenlang mee bezig bent? De volgende drie tips helpen je hiermee.

Kies de goede locatie

Er zijn verschillende online plekken te bedenken waar het mogelijk is om je auto te verkopen. Het ene platform is meer geschikt dan de ander, maar over het algemeen kun je zeggen dat bijvoorbeeld Facebook minder geschikt is dan Marktplaats of iets dergelijks. Door een goede plek te kiezen waar je jouw auto aan gaat bieden, is de kans dat je hem snel kwijt bent een stuk groter. Je kunt hem natuurlijk ook op diverse websites aanbieden, en kijken waar hij het snelst wordt opgemerkt. Kijk ook naar een soort auto marktplaats, sites speciaal voor het auto online verkopen.

Maak het een aantrekkelijke advertentie

De foto’s spreken natuurlijk boekdelen en zijn de reden dat iemand wel of juist totaal niet geïnteresseerd is in een auto. Door mooie, professionele en nette foto’s te nemen van je auto, wordt hij een stuk sneller gezien en zo komen er waarschijnlijk ook een hoop meer mensen op de advertentie af. Maak de auto mooi en goed schoon, zorg ervoor dat alles helemaal netjes en vlekkeloos is en zorg er op die manier voor dat je de auto met zijn beste beentje voor op de advertentie zet. Maak ook genoeg foto’s: als mensen dingen niet direct zien waar ze wel benieuwd naar zijn, is er een goede kans dat ze al afhaken en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Kies een mooie prijs, maar overleg ook

Wat is het bedrag dat je minimaal wil krijgen voor de auto? Vaak is het zo dat wanneer je online iets aanbiedt, mensen een bedrag bieden dat vaak ver onder het bedrag zit dat jij voor ogen hebt. Bied de auto aan voor een redelijke prijs, maar zorg er ook voor dat je akkoord kunt gaan met een lagere prijs. Zo kun je overleggen met mensen en voelen mensen een soort blijdschap als ze de auto op de kop kunnen tikken voor een net wat lagere prijs, ook al is dat wellicht precies wat je ervoor wilde hebben. Maar blijf altijd redelijk en zak niet te veel, maar vraag ook niet te veel van de koper.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.