ZO VEEL KOST HET ONDERHOUD VAN EEN BUGATTI VEYRON

ZO VEEL KOST HET ONDERHOUD VAN EEN BUGATTI VEYRON

Manny Koshbin is een zakenman die rijk is geworden met vastgoed. Hij is een fan van mooie auto’s en bulderende bolides en investeerde een deel van zijn kapitaal in twee Bugatti Veyrons en vijf McLaren SLR’s.

In het filmpje hieronder legt de man uit dat hij in het onderhoud van zijn twee Bugatti’s ongeveer 22.500 euro (25.000 dollar) per jaar pompt. Dat is dan gewoon voor een algemeen onderhoud waarbij een reeks filters en vloeistoffen wordt vervangen. Om bijvoorbeeld aan het oliereservoir te kunnen, moeten de achterwielen en remmen worden verwijderd en liefst 16 verschillende oliedoppen worden losgevezen.

Daar komt nog een kolossaal bedrag bij dat naar de banden van het monster gaat, want die moeten om de twee jaar worden vernieuwd, en ze kosten 34.300 euro. Ook heel wat andere kleine tot grotere interventies zijn peperduur, zoals 8.120 euro voor de turbo’s of 19.000 euro voor de nokkenasverstellers. Het duurste van allemaal? De brandstoftank: 18.000 euro voor de tank zelf en 20.000 euro aan uurlonen om ze te vervangen.

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.