Zo scoor je voordelige auto onderdelen

Zo scoor je voordelige auto onderdelen

Help, je hebt een deuk in je auto! Naast ontzettend balen, ook nog eens niet erg fraai. Het aanschaffen van een vervangend onderdeel kan helaas flink prijzig zijn, vooral voor bepaalde modellen auto’s. In dit artikel lees je hoe je geld bespaard op je auto onderdelen en je auto er voor een voordelige prijs weer uitziet als nieuw.

  1. Online kijken en vergelijken

Voordat je tot het daadwerkelijke kopen overgaat, is het verstandig om je eerst zorgvuldig te oriënteren op het beschikbare aanbod. Op internet kun je gemakkelijk producten en prijzen van verschillende webwinkels, groothandels, specialisten en autoslopers met elkaar vergelijken, waardoor je een hoop geld kunt besparen.

2. Buitenlandse webshop

Er zijn vele buitenlandse webshops die auto onderdelen aanbieden voor een prikkie. Alhoewel je je in de meeste gevallen af kunt vragen in hoeverre je dan ethisch verantwoorde en kwalitatief hoogwaardige producten aanschaft, kan het wel behoorlijk schelen in de portemonnee. Zorg ervoor dat je je verdiept in de kwaliteit van de onderdelen en zorgvuldig checkt of deze daadwerkelijk op jouw auto passen, zodat goedkoop niet onverhoopt duurkoop wordt.

3. Groothandel

Ook kun je bij de groothandel auto onderdelen voor een voordelige prijs aanschaffen. De (auto)groothandel heeft een buitengewoon breed aanbod aan auto onderdelen en koopt deze onderdelen vanzelfsprekend groot en daardoor tevens goedkoop in. En dat resulteert ook voor jou in een aangename prijs.

4. ‘Demontage-specialist’

Autoslopers, oftewel ‘demontage-specialisten’ hebben vaak een groot aanbod aan auto onderdelen ter beschikking. Aangezien zij uiteenlopende auto’s binnen krijgen, met onderdelen in behoorlijk afwisselende staat, zal ook het aanbod flink variëren. Maar, je hoeft natuurlijk maar één keer geluk te hebben dat het juiste onderdeel voor jouw auto ertussen zit. Zeker het proberen waard, want het zal je een hoop geld besparen.

5. Tweedehands

Veel onderdelen zijn ook tweedehands te vinden. Er zijn meerdere betrouwbare websites waar tweedehands auto onderdelen te koop worden aangeboden. Je vindt er een breed scala aan tweedehands auto onderdelen van nog een doorgaans prima kwaliteit voor vaak wel de helft goedkoper.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.