Zó klinkt de nieuwe Audi RS6 van Jon Olsson!

Zó klinkt de nieuwe Audi RS6 van Jon Olsson!

Het is je vast niet ontgaan dat Jon Olsson zich weer heeft vergrepen aan een Audi RS6. Eerder moesten we het doen met foto’s, maar nu kunnen we ook het geluid laten horen!

We kennen allemaal nog wel dé Audi RS6 van Jon, die de RS6 DTM werd genoemd. Deze was oorverdovend luid, mede dankzij het Milltek uitlaatsysteem. Ook dit keer heeft Milltek zich met de RS6 bemoeid, en het resultaat is in de video hierboven vanaf 18:10 te horen!

Waar een standaard Audi RS6 Avant C8 een vermogen levert van een dikke 600 pk en 800 Nm koppel, levert het exemplaar van Jon inmiddels al 785 pk. Verder weten we dat er verdere updates gaan plaatsvinden en dat de RS6 nieuwe turbo’s zal krijgen. Het resultaat? Een geschat vermogen van tussen de 850 en 1000 pk! Daarnaast heeft de auto een bodykit van Bifrost Automotive en een setje Brixton Forged wielen. Het plaatje is natuurlijk niet compleet met een gaaf design, deze is verzorgd door Sean Bull Design. Dit is dezelfde designer die ook ontwerpen maakt voor het Formule 1 team van Renault.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.