Zo klinken de nieuwe Audi RS6 en RS7!

Zo klinken de nieuwe Audi RS6 en RS7!

Je hebt ze al vaak voorbij zien komen, de nieuwe RS6 en RS7 van Audi. Automann-TV heeft een filmpje gemaakt waarin we de twee auto’s extra goed kunnen aanschouwen, en uiteraard horen.

Audi zegt dat dit de grootste uitlaten zijn die ze ooit op een RS-model hebben geplaatst, maarhet geluid is er niet veel beter op geworden. Dat is meestal het geval bij nieuwe Duitse auto’s, hoewel er enkele uitzonderingen zijn van AMG. Als alle auto’s elektrisch aangedreven worden, zoals Mercedes van plan is, is uitlaatgeluid geen punt meer.

Het vermogen komt nog steeds uit een 4-liter bi-turbo V8, maar het is een doorontwikkelde versie die zijn bestaan ​​onder andere dankt aan Porsche. Oudere S- of RS-modellen hadden cilinder deactivering, maar de 2020-modellen gaan een stapje verder met mild-hybrid technologie die energie terugwint en opslaat in een 48V-batterij. Je gaat dezelfde 600 PK sterke aandrijving ook in de RS Q8 zien, waarschijnlijk volgende maand.

Hoe dan ook, we denken dat Audi het op de designafdeling behoorlijk serieus neemt. De enige elementen die hetzelfde blijven als bij de conventionele modellen zijn de voordeuren en het dak. Al het andere is extra breed en ziet er agressief uit. Audi biedt nu ook carbon accenten en zijdeglans lak, net als zijn rivalen.

Prijzen zijn zojuist aangekondigd en de RS6 Avant is te krijgen vanaf € 117.500 terwijl de RS7 € 121.000 moet gaan kosten. Dat is bijna 50% meer dan de S6 en S7, maar je krijgt ook veel meer vermogen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.