Zo kan het ook: Ferrari 488 GTB van Misha Designs

Zo kan het ook: Ferrari 488 GTB van Misha Designs

Ferrari 488 GTB Misha Designs

Het werkelijk uitspreken is praktisch heiligschennis, maar deze 488 GTB is bijna mooier dan het origineel!

Kun je het je voorstellen dat een tuner voor de verandering hun waanideeën dicht bij het origineel houdt? Dat ze een schitterende wagen eens niet compleet naar de gallemiezen helpen door compleet overboord te gaan met allerlei onnodige, spuuglelijke frutsels? Zoiets gebeurt alleen als de planeten strak op een rijtje staan en er weer eens een blauwe maan opduikt, toch? Niet als het aan Misha Designs ligt. Zij gaven een natuurlijke schoonheid als de Ferrari 488 GTB een flinke metamorfose, zonder daarbij het stijlvolle ontwerp van de Italianen te verliezen.

Hoewel Misha Designs ongetwijfeld een boel uitbouw op de checklist had staan, is de Ferrari verre van overdreven. Dit is best een beetje vreemd, gezien het oude vertrouwde koolstofvezel absoluut in bulk aanwezig is. Een behoorlijk aantal metalen delen ging de vuilnisbak tegemoet om vervangen te worden door carbon. Hele stukken motorkap, voor- en achterbumper, luchtinlaten en de diffuser werden opgetrokken uit het bikkelharde materiaal. Daarnaast introduceerde Misha Designs een geheel nieuwe achterspoiler, terwijl de hiervoor genoemde onderdelen een agressievere look kregen.

Ondanks dat de in Los Angeles gebaseerde tuner haar handen het liefst over ieder deel van de wagen had laten gaan, blijft dit opleukertje beperkt tot de bodykit. De 670 pk sterke twin-turbo V8 vonden ze namelijk ruim voldoende voor toekomstig gebruik. Niet helemaal verrassend, want het beestje trekt, mede dankzij 760 Nm aan koppel, in slechts 3 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid van een standaard 488 GTB ligt zelfs ommenabij de 330 km/u!

In mijn ogen heeft deze tuner vrijwel perfect hun werk verricht. Wat vind jij?

Ferrari 488 GTB Misha Designs

Ferrari 488 GTB Misha Designs

Ferrari 488 GTB Misha Designs

Ferrari 488 GTB Misha Designs

Ferrari 488 GTB Misha Designs

Ferrari 488 GTB Misha Designs

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.