Zó dik wordt de nieuwe Audi RS Q7!

Zó dik wordt de nieuwe Audi RS Q7!

Toen Audi niet zo heel lang geleden aankondigde dat aanbod van RS-modellen zou worden uitbreid naar 6 modellen, verwachtten we binnenkort een Q7 met RS-prestaties. Hoewel Audi nog geen afbeeldingen heeft vrijgegeven, is er alvast iemand aan de slag gegaan met een mogelijke Audi RS Q7.

De schoonheid van Audi’s RS-modellen ligt in de bruikbaarheid. Ze zijn gebouwd om er elke dag mee te rijden en dat betekent dat de aanstaande Audi RS Q7 een trouwe transporteur blijft voor een gezin van 7 personen. Maar dan met extra snelheid en prestaties! Op basis van de prestaties van de huidige performance SUV’s van de Volkswagen Group zoals Lamborghini, Porsche en Bentley, verwachten we dat de RS Q7 een twin-turbo V8 zal gebruikt die ongeveer 630 pk produceert. Deze krachtige motor zal waarschijnlijk gebruik maken van een automaat met 8 versnellingen, net zoals de Lamborghini Urus of Porsche Cayenne Turbo.

Om de RS Q7 te onderscheiden van zijn broers en zussen van Porsche, Lamborghini en Bentley, verwachten we dat de RS Q7 betaalbaarder zal zijn en zich meer zal richten op comfort in plaats van enkele en alleen prestaties.

Foto’s via Behance.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.