Zlatan Ibrahimović gespot in zijn Ferrari Monza SP2!

Zlatan Ibrahimović gespot in zijn Ferrari Monza SP2!

In september 2018 onthulde Ferrari de Monza SP1 en SP2. Ze zijn de eerste van een nieuw segment dat Ferrari Icona noemt, en zoals je duidelijk kunt zien, zijn ze geïnspireerd op klassieke Ferrari-speedsters uit de jaren vijftig.

De krachtbron is een 6,5-liter V12 die 800 pk levert, wat genoeg is om de Monza-tweeling in slechts 2,9 seconden naar 100 km/h te sturen. Trek de gashendel nog wat verder open je je doet 0 naar 200 km/h in slechts 7,9 seconden aan. De topsnelheid zou hoger zijn dan 300 km/h… Is je al opgevallen dat de modellen geen dak of voorruit hebben?

De SP1 is slechts voorzien van een enkele stoel voor de bestuurder, bij de SP2 kun je ook een passagier meenemen. De prijs die Ferrari vraagt voor de tweeling bedraagt maar liefst 1,6 miljoen euro per stuk. Geen nood, je hoeft er niet over na te denken: ze zijn beide namelijk al lang uitverkocht. Van de 499 exemplaren wist Zlatan Ibrahimović een SP2 te bemachtigen. De Zweedse voetballer deed een ritje in zijn thuisland maar gek detail is dat de kostbare Ferrari niet geregistreerd zou staan.

Foto’s door @Motor_Magnet

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.