Zie hier! Een Ford GT met zalige retro-look!

Zie hier! Een Ford GT met zalige retro-look!

Ford GT Heritage Edition

Ford gebruikt de stilte van de zomer om terug te denken aan hun overwinningen op Le Mans.

Het is dit jaar alweer vijftig zomers geleden dat Ford de tweede van hun vier opeenvolgende overwinningen op Le Mans pakte. In de periode ’66 tot ’69 waren ze zo goed als onverslaanbaar op het Franse circuit, dat het toneel is van de beroemdste 24-uurs race op aarde. Na hun ’66 jubileum uitvoering van vorig jaar, is het niet meer dan logisch dat het ’67 model dit jaar in het zonnetje wordt gezet. Ze noemen de wagen zelf immers een van de meest toonaangevende in hun volledige race geschiedenis.

Allereerst wordt de ’67 Heritage Edition gehuld in de livery die hij ten tijde van het evenement, een halve eeuw geleden, ook droeg. Een knipoog naar het verleden kunnen we het niet noemen, aangezien het 2018 model qua kleurstelling nagenoeg gelijk is aan de door Shelby gebouwde GT40 Mark IV die ooit het Franse asfalt streelde. Het spreekt voor zich dat de iconische witte strepen, in dit geval Frozen White, aanwezig zijn, maar het is opvallender dat zelfs het startnummer “1” op verschillende plekken op de auto te vinden is.

Verder stelt Ford hier en daar nog wat extra carbon bloot en ontwierpen ze een setje satijn zilveren 20″ velgen. De finishing touch van het verhaal vinden we aan de binnenzijde. Daar werd het rood van de buitenkant d.m.v. stiksels en gordels overgebracht op het interieur, zodat het plaatje klopt.

Hoeveel wagens er precies in deze speciale uitvoering uitgevoerd zullen worden, durft Ford ons nog niet te vertellen. Wel weten we dat het pakket alleen beschikbaar is voor het modeljaar 2018.

Ford GT Heritage Edition

Ford GT Heritage Edition

Ford GT Heritage Edition

Ford GT Heritage Edition

Ford GT Heritage Edition

Ford GT Heritage Edition

Ford GT40 Mark IV
Foto via: Motoring History.

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.