Zie hier, de RS6 Sedan die Audi nooit zal bouwen

Zie hier, de RS6 Sedan die Audi nooit zal bouwen

Werd de vorige generatie RS6 nog wel in sedan-versie geproduceerd, bij deze generatie heeft Audi ervoor gekozen om enkel de Avant te bouwen. Ter compensatie is er de RS3 en de RS5, maar dat blijft toch iets anders dan zo’n machtige RS6.

Maar al jullie, en onze, gebeden zijn verhoord. Je kijkt nu naar een echte RS6 sedan. Geen getunede S6 4-liter TFSI motor en een RS6 bodykit. Nee, een origineel Audi RS6 Avant Performance motorblok in een sedan-carrosserie en de bredere spatborden en deuren zijn volledig opgetrokken uit plaatmetaal.

En dan staat er hier ineens weer een geduchte concurrent voor de nieuwe M5 en E63, we hebben hem gemist! Deze vierwiel-aangedreven buffel heeft 600 pk meegekregen (5 pk’s minder dan de Performance) en daarmee schiet de auto naar de 100 in 3,4 seconden. Ter vergelijking: Een S6 doet er 4,4 seconden over en een RS6 Avant 3,7 seconden.

En het lijkt wel of Darth Vader de kleur mocht bepalen, want alles, maar dan echt ook alles is zwart aan deze auto, op de remklauwen en stiksels in de stoelen na. Wij zouden de RS6-badges nog een subtiel kleurtje geven, of valt ‘geel’ daar niet onder?

Wat maakt het ook uit als je met 305 kilometer per uur over de A2 jaagt? Want dat kan deze Audi als je hem op een goed genoeg wegdek los laat. Wij zijn het er in ieder geval over eens, Audi moet de RS6 sedan weer in productie nemen!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.