Zie hier de nieuwe Porsche 911!

Zie hier de nieuwe Porsche 911!

De Duitse sportwagenconstructeur had de onthulling van de nieuwe Porsche 911 het liefst gehouden voor 28 november, bij de opening van de Los Angeles Motor Show. Maar een internetlek beslist daar anders over, want deze drie beelden van de 992-generatie doen intussen de ronde…

Verwacht geen designrevolutie, een iconisch ontwerp gooi je nu eenmaal niet op de schop. De 992 is dan ook meteen herkenbaar als een Porsche 911. De met de onmiskenbare kikkerogen getooide voorzijde krijgt een wat grotere koelopening onderaan de bumper, achteraan worden de lichtblokken verbonden door een lichtstrip. Let ook op het derde remlicht, dat niet horizontaal maar verticaal geplaatst werd.

Als we de geruchten mogen geloven, dan komt elke 911 met turbotechniek. Dus niet alleen de Carrera-varianten, maar ook de volgende GT3 en de daarop gebaseerde GT3 RS. Er staan ook hybride varianten op de planning, maar net zoals de topversies volgen die pas in een later stadium.

De boxermotor licht nog steeds achter de aangedreven achteras, al hoort ook een 4×4-systeem wederom tot de mogelijkheden. De Porsche 911 debuteert in Los Angeles als Coupé, niet veel later volgen de topless Targa en de nog naaktere Cabriolet.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.