Zelf samenstellen: BMW X5 M / X6 M Competition!

Zelf samenstellen: BMW X5 M / X6 M Competition!

Hoewel we nog wachten op een Nederlandse prijs, kun je wel alvast aan de slag met de configurator.

De M en M Competition-modellen bieden uiteraard meer luxe, meer stijl, meer technologie en natuurlijk meer pk’s dan de standaard SUV’s waarop ze zijn gebaseerd. Zowel de X5 M als de X6 M gebruiken dezelfde 4,4-liter V8 met dubbele turbo en xDrive vierwielaandrijving. In de standaard M-varianten is vermogen een stevige 600 pk en 750 Nm koppel. Ga je voor de Competition variant, dan stijgt het vermogen van beide auto’s naar 625 pk. Het maximale koppel blijft 750 Nm.

0 tot 100 km/h sprinten doen ze natuurlijk ook; voor de X5 M is dat 3,8 seconden en de X6 M doet daar 3,7 seconden over. Niemand die dat verschil zal merken overigens. De topsnelheid ligt op een begrensde 250 km/h maar is met het optionele M Driver’s Package op te schroeven naar 290 km/h.

Zoals gezegd wachten we nog altijd op een Nederlandse prijs, maar je kunt wel alvast een kijkje nemen in de Nederlandse brochure van beide auto’s. De Amerikaanse configurator voor de BMW X5 M vind je hier, en de configurator voor de BMW X6 M hier.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.