Zeldzame Mercedes CLK DTM AMG te koop in Nederland!

Zeldzame Mercedes CLK DTM AMG te koop in Nederland!

Slechts 100 zijn er van gemaakt en als er eentje te koop wordt aangeboden kun je er maar beter snel bij zijn!

Met slechts 100 exemplaren is de Mercedes CLK DTM AMG heel zeldzaam te noemen en is de kans klein dat je er eentje tegenkomt. De CLK DTM AMG kwam in 2004 in de zeer beperkte oplage uit en was de straatauto van de DTM-auto van dat moment. Uiteindelijk werden er overigens ook nog 100 cabrio’s gebouwd.

Daarmee is de CLK DTM AMG ook echt een liefhebbersauto, want als je bijvoorbeeld kijkt naar de wielkasten en spoiler is het weinig flatteus te noemen. In het vooronder ligt een 5,5-liter V8 met compressor die er 582 pk uit weet te persen; nagenoeg hetzelfde blok als in de SLR McLaren. Tegenwoordig kijken we niet meer op van dergelijke aantallen pk’s, maar voor 2004 was dit zeker bijzonder te noemen. Het vermogen en het maximale koppel van 800 Nm wordt allemaal naar de achterwielen gestuurd, waarmee 0 tot 100 km/h sprintjes gedaan kunnen worden in 3,8 seconden.

Geen idee waartoe deze auto in staat is? Kijk bovenstaande video waarin je rallycoureur Bernhard ten Brinke los ziet gaan met een Mercedes CLK DTM AMG.

Het 2005 model waar we hier naar kijken heeft slechts 6.501 kilometers asfalt gezien en verkeerd volgens aanbieder Auto Leitner in absolute nieuwstaat. Voor €289.500,- mag je hem meenemen!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.