Zeldzame McLaren Senna LM gespot in Utrecht!

Zeldzame McLaren Senna LM gespot in Utrecht!

Via het Instagram-account @shelldewetering zien we regelmatig fraaie auto’s de revue passeren. Niet heel gek als je weet dat een paar honderd meter verderop een bekend autobedrijf in exclusieve auto’s gevestigd is. Dit keer kwam er echter wel een heel bijzondere auto tanken…

Zoals je al hebt gelezen gaat het om een McLaren Senna LM. In totaal zal McLaren 520 straatlegale Senna’s bouwen, 20 hiervan zijn exemplaren die de LM-badge dragen. In de vroege jaren ’90 bouwde McLaren de legendarische F1, waarvan ook een circuitvariant kwam (GTR) en uiteindelijk ook een LM. In het geval van de McLaren F1 LM is het zo dat deze gezien mag worden als een F1 GTR met enkele aanpassingen zodat deze straatlegaal wordt en een kenteken mag dragen. Hoewel er geen officiële berichtgeving is over de McLaren Senna LM, gaan we er voor het gemak vanuit dat deze met hetzelfde principe tot stand is gekomen.

En dat betekent in het kort dat we hier kijken naar een McLaren Senna GTR, een Senna GTR die zodanig is aangepast dat deze een kenteken mag dragen. Dat zou betekenen dat de twin-turbo 4,0-liter V8 een vermogen van 825 pk en een maximaal koppel van 800 Nm produceert. En dat op een gewicht van 1.188 kilogram! Hiermee zou de 0 tot 100 km/h sprint met gemak onder de 3 seconden uitkomen en de topsnelheid op +340 km/h. Al met al zeer bijzonder om tegen te komen!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.