Zeldzame Brown Stone Lexus LFA te koop!

Zeldzame Brown Stone Lexus LFA te koop!

Hoewel Lexus nooit winst heeft gemaakt op de LFA, was de supercar met de motor voorin zeker de moeite waard om te ontwikkelen. Een prachtige auto, met een fantastische soundtrack en een zeer gewild collectors item. De Japanse landraket telt slechts 500 exemplaren en dit is de enige in de kleur Brown Stone.

Dit is nummer 225 en is dankzij zijn unieke kleur anders dan alle andere LFA’s en verliet ooit de fabriek voor $394.400,-. De auto is een echte garage queen: de teller staat pas op iets meer dan 800 kilometer en zowel de bestuurder als de passagiersruimte zijn voorzien van de plastic beschermkappen die bij aflevering door de dealer hadden moeten worden verwijderd. Wellicht had de oorspronkelijke eigenaar al een donkerbruin vermoeden dat de auto in waarde zou gaan stijgen.

Een deel van de reden dat deze auto zo speciaal is onder verzamelaars is de machtige 4,8-liter V10 met zo’n 560 pk en 480 Nm aan trekkracht. Van 0 tot 100 km/h gaat in 3,7 seconden en de topsnelheid ligt op 325 km/h. Dit exemplaar staat te koop in de Verenigde Staten, maar we de prijs blijft geheim. Het gekke is overigens dat er inderdaad 500 exemplaren zijn gemaakt, maar dat er nooit 500 exemplaren direct zijn verkocht. In een document van Toyota North America was te lezen dat de Lexus LFA in de afgelopen drie jaar nog enkele keren nieuw is verkocht. Uit een eerder bericht bleek dat Lexus 12 exemplaren nieuw op voorraad had staan. Ruim een jaar geleden waren dat er nog 7, hoeveel dat er op dit moment zijn is bij ons niet bekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.