Zeldzame ABT Audi RS6+ met 736 pk te koop!

Zeldzame ABT Audi RS6+ met 736 pk te koop!

Nog geen fan van het nieuwe type Audi RS6 of vind je die vorige generatie stiekem veel gaver? Lees dan gauw verder!

Van de C7-generatie Audi RS6 zijn er ook in Nederland een hele hoop te vinden. Wil je er met je RS6 toch bovenuit springen en flink opvallen, kies dan voor een RS6 van ABT Sportsline. Het enige probleem is dat deze vrij zeldzaam zijn en ook niet heel vaak te koop worden aangeboden. Zo zijn er van de ABT Audi RS6+ maar 50 exemplaren gebouwd, en één daarvan wordt nu te koop aangeboden.

De V8 met dubbele turbo levert in een ‘gewone’ Audi RS6 al een bak vermogen, maar dat is voor een tuner zoals ABT Sportsline natuurlin nooit genoeg. De tuner geeft een nieuwe piekvermogen op van 705 pk, maar in de advertentie van de aanbieder kunnen we lezen dat dit exemplaar over 736 pk beschikt. Over het maximale koppel wordt niets vermeld en houden we voor het gemak maar even op de 880 Nm die de tuner opgeeft. Hiermee kun je van 0 tot 100 km/h sprinten in 3,3 seconden en is een topsnelheid van 330 km/h haalbaar.

De RS6+ kun je herkennen aan die waanzinnige 22 inch ABT velgen, en een bootlading aan carbon fiber voor onder andere de front splitter, de spiegelkappen, de spoiler en de diffuser. Mocht het hierdoor nog niet overduidelijk zijn dat je met een ABT RS6+ te maken heeft, dan kun je die V8 flink laten klapperen door het aangepaste uitlaatsysteem. Kopen? Deze zeldzaamheid is van jou voor €134.950,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.