Zeldzaamste Mercedes-AMG mag voor weinig naar een koper

Zeldzaamste Mercedes-AMG mag voor weinig naar een koper

Een SL65 Black Series is zelfs ‘gebruikelijker’ dan deze snelle MPV.

De R-klasse is een ‘bijzonder geval’. Volgens Mercedes was er schijnbaar wel markt voor een snelle ‘MPV’ en daarom verscheen in 2006 de Mercedes R63 AMG, met het bekende 6.2-liter V8-blok dat zo’n 510 pk produceert.

Maar na een teleurstellende introductie trok Mercedes al na één jaar de stekker eruit. Het maakte de R63 daarmee wel een van de zeldzaamste AMG’s ooit. Zeldzamer dan een SL 65 AMG Black Series bijvoorbeeld.

Een handjevol exemplaren

Van de R63 AMG werden er uiteindelijk maar een paar naar Nederland geïmporteerd. Er staan op dit moment ook slechts vijf op gele platen. Één daarvan dook onlangs op tussen de Marktplaats advertenties. Het gaat om de iets ruimere R63 AMG ‘Lang’. Deze variant van de R-klasse heeft een lengte van 5,16 meter, waar de ‘reguliere’ met 4,92 meter nét iets korter is. In beide versies heb je een volwaardige derde zitrij.

Destijds verkocht Mercedes de praktische AMG voor 144.839 euro. Die prijs is inmiddels behoorlijk gezakt, al blijft de waarde nu wel hangen. Oké, het is geen ‘must-have’ voor verzamelaars, maar het is natuurlijk wél een bijzondere AMG. Deze R63 staat – met een gezonde 180.000 kilometer op de teller – voor 5.000 euro op Marktplaats.

Misschien goed om te weten: de Mercedes is een kavel van BVA. Je kunt er daarom met weinig op bieden. Geen zorgen als je interesse hebt, want de veiling loopt nog tot woensdagavond. Al is het bod inmiddels opgelopen tot ruim 18.000 euro. Er is eindelijk wél interesse!

Bron: © BVA Auctions

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!