Yes! Mazda brengt wankelmotor terug in vernieuwde MX-30

Yes! Mazda brengt wankelmotor terug in vernieuwde MX-30

Het bedrijf deelde ook hun welbedachte logo voor het rotatieblok

Foto: © Mazda

De keuze komt misschien niet helemaal als een verrassing. Mazda’s eerste elektrische model, de MX-30, stelde afgelopen jaar nogal teleur als EV. Voor ruim 30.000 euro kocht je een crossover met slechts 200 kilometer bereik (als je rustig reed) en een tegenvallende acceleratie naar de 100 van 9,7 seconden. Niets per se om over naar huis te schrijven, dus.

Maar gelukkig wilt het Japanse automerk hun MX-30 binnenkort ‘verjongen’, en maakt er meteen een plug-in hybride van. Het beste nieuws: de wankelmotor keert dan, na een afwezigheid van 10 jaar, terug in Mazda’s line-up. Het blok is vooral onder autoliefhebbers bekend geworden door het ‘brap-brap-brap’ geluid. Hopelijk begrijp je wat we hier bedoelen.

Een nieuw logo voor de rotatiemotor

De autofabrikant uit Japan deelde ook alvast het nieuwe logo voor de ‘plug-in hybride’. We zien de schijf van de wankelmotor, met daarin de letter ‘E’ van elektrisch. De kans is groot dat dit embleem ook op het achterwerk van de auto wordt geplakt.

Details over het model moeten nog volgen. Maar Mazda maakte al wel bekend dat ze hun opgefriste crossover, de MX-30 R-EV, aankomende vrijdag (13 januari) zullen onthullen op de Autosalon van Brussel. Uiteindelijk zal de nieuwe ‘plug-in’ Mazda in de lente van dit jaar bij de Nederlandse dealers opduiken.

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!