Yes! BMW M3 Touring op komst!?

Yes! BMW M3 Touring op komst!?

Hoe klinkt 2023?

Jep, het zal nog even duren maar het ziet er naar uit dat het toch eindelijk gaat gebeuren! Volgende maand zal BMW eindelijk de langverwachte nieuwe M3 en M4 onthullen. Hoewel enthousiastelingen al eeuwen naar een M3 Touring smachten, zal deze opnieuw ontbreken in aankomende de onthulling. Dat kan over een paar jaar echter anders zijn. Een nieuw rapport van BMWBlog verklaart namelijk dat de M3 Touring groen licht heeft gekregen vanuit München. Er is overigens nog niets officieel. Dat moeten we er toch even bij vermelden.

BMWBlog zegt dat nieuws over de goedkeuring van het model afkomstig is van een ‘betrouwbare’ bron, en voegt eraan toe: “there’s a real possibility this is true.” Door de jaren heen is BMW onvermurwbaar geweest om het M-merk niet uit te breiden met een 3-serie in Touring uitvoering. Als het gerucht waar blijkt te zijn, zullen we de M3 Touring pas in of na 2023 gaan zien.

Uiteraard weten we nog niet hoe de M3 Touring eruit zou komen te zien, maar er is een niet-officiële schets die een voorbeeld geeft van hoe het eruit zou kúnnen zien. De foto laat de achterkant zien, waardoor we een goed zicht hebben op het langwerpige dak. De onderste bumper is sportief, met vier uitlaatpijpen. De rest van het ontwerp van de M3 Touring zal zeer veel lijken op dat van de gewone M3, vooral aan de voorkant – inclusief de grote grille.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.