Nieuws

Wordt Vettel een race geschorst vanwege zijn scheldkanonnade?

Wie gisteren de F1 Grand Prix van Mexico heeft gezien heeft zonder twijfel bovenstaand fragment ook meegekregen. Vettel gaat los over de boordradio en dat zou hem nog eens duur kunnen komen te staan…

Nadat Verstappen in de slotfase van de raze de baan verliet na een remfout, ging Vettel er vanuit dat Max zijn 3e positie af zou staan. Maar natuurlijk laat onze Max niemand ‘zomaar’ voorbij en dus ook Sebastian Vettel niet. Intussen komt, tot grote frustratie van de Duitser, Ricciardo steeds dichterbij waardoor Vettel uiteindelijk ook zélf de fout in gaat.

“Here’s a message for Charlie, f***, off. Honestly, f*** off. I think I’m going to hit someone.” Voor de goede orde: Charlie Whiting is racedirecteur en hem uitschelden blijkt niet heel erg slim te zijn. Volgens The Sun valt het schelden namelijk onder het schenden van artikel 151c van de ‘Sporting Code’ en brengt Vettel daarmee de sport in diskrediet. Het is nu de vraag of FIA-president Jean Todt tot actie over gaat. Het zou kunnen betekenen dat Vettel een boete krijgt of zelfs voor geschorst wordt voor de aankomende GP in Brazilië.

Ricciardo 3e, Verstappen 4e en Vettel 5e
Voor degenen die het gemist hebben; Verstappen kwam als 3e over de finish, gevolgd door Vettel en Ricciardo. Direct na de race kreeg Verstappen 5 seconden tijdstraf voor het verlaten van de baan en het niet opgeven van zijn 3e positie. Door deze tijdstraf werd Vettel 3e en moest Verstappen zich tevreden stellen met een 5e positie. Echter is Ricciardo de grootste winnaar van de eindstrijd in Mexico. Door de manoeuvre van Vettel op Ricciardo kreeg ook Vettel een tijdstraf; niet van 5 maar van 10 seconden. Hierdoor werd Ricciardo 3e, Verstappen 4e en Vettel 5e.

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.