Wordt het tijd voor een ECHT schone auto? Hoe was je zelf je auto! Uitgelegd in drie stappen

Wordt het tijd voor een ECHT schone auto? Hoe was je zelf je auto! Uitgelegd in drie stappen

Stap 1: Zorg voor de juiste producten en voorzieningen
nneer je zelf je auto gaat wassen is het belangrijk dat je toegang hebt tot de juiste voorzieningen. Je kunt je auto in een wasbox parkeren, of investeren in een hogedrukreiniger. Wanneer je kiest voor het laatste is het wel van belang dat je toegang hebt tot een water aansluiting. Woon je 12 hoog dan is de kans groot dat de tuinslang het net niet haalt tot beneden. Een tip vanuit ons, was nooit een auto in de zon. Zoek altijd een plek waarbij je uit de zon staat.

Daarnaast heb je nodig een tweetal emmers met een grit guard erin, autoshampoo en een washandschoen. Heb je al deze voorbereidingen getroffen dan kan het wassen van de auto van start gaan.

Stap 2: Zorg voor de juiste volgorde van handelingen
Vul beide emmers met water. In één van de emmers voeg je de autoshampoo toe. De andere emmer gebruik je voor het uitspoelen van de washandschoen. Op deze manier komt het vuil in de spoelemmer terecht en neem je daarna de emmer met de shampoo erin om de washandschoen weer van water en shampoo te voorzien. De grit guard in beide emmers zorgt ervoor dat vuil naar de bodem zinkt en zich niet mengt met het spoelwater. Met de washandschoen was je de gehele auto. Zorg ervoor dat je goed onthoud welke gedeeltes je wel of niet gereinigd hebt. Er is hier niet één manier voor, bepaal zelf welke tactiek voor jou werkt.

Stap: 3 Geniet van een schone en glimmende auto
Na het wassen geniet je van een schone auto. Met de juiste shampoo en een beetje oefening krijg je de auto vele malen mooier schoon dan in de gemiddelde wasstraat. Wanneer je de tijd ervoor neemt geeft het zelf wassen ook voldoening, plus je komt direct aan je beweging. Succes!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.