Wordt dit het Amerikaanse antwoord op de Europese hybride hypercars?

Wordt dit het Amerikaanse antwoord op de Europese hybride hypercars?

Autofabrikant Hennessey staat vooral bekend om zijn monsterlijke Venom GT. Met zijn 7 liter V8 perst hij maar liefst 1451 pk naar de achterbanden. Dit maakt hem één van de krachtigste straatlegale auto’s ter wereld! Moeilijk te overtreffen zou je denken. Hennessey denkt hier zelf anders over.

De in Texas gebaseerde autofabrikant overweegt om een 1000 pk sterke elektrische hypercar te gaan ontwikkelen. Dit werd in ieder geval gezegd in een interview op de SEMA autoshow. Hennessey claimt hier nog even mee te willen wachten omdat ze de hybride technologie nog liever even verder willen zien ontwikkelen zodat er in de nabije toekomst nog meer energie uit kleinere en lichtere accu’s kan worden geperst. Daarbij claimt Hennessey ook geen interesse te hebben in het creëren van een hybride hypercar. Dit laten ze liever over aan de Europeanen.

Elektrische super of hypercars zijn uiteraard niet geheel onbekend in deze tijd. Denk bijvoorbeeld aan de SLS AMG Coupé Electric Drive. Deze geheel elektrische aangedreven hypercar levert maar liefst 751 pk en 1000 Newtonmeter aan koppel! Echter kan je bij normaal gebruik hier maar maximaal 250 kilometer mee rijden. Dit zou prima zijn in een elektrische Nissan Leaf, maar je hebt niet voor niets meer vermogen dan een Lamborghini Aventador onder je rechtervoet!

Op het moment ligt bij Hennessey de aandacht op de opvolger van de Venom GT, de Venom F5. Hier zijn helaas nog geen specificaties over beschikbaar en zullen hoogst waarschijnlijk pas na de onthulling van de nieuwe Bugatti Chiron publiekelijk bekend worden gemaakt. We zullen dus nog even moeten afwachten of Hennessey in de nabije toekomst serieus aan de slag gaat met dit tamelijk nieuwe concept van hypercars.

Is elektrisch rijden de toekomst voor iemand met een hart voor auto’s?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.