Wordt dit de nieuwe Tesla Model S Cybersedan?

Wordt dit de nieuwe Tesla Model S Cybersedan?

Tesla schokte de wereld toen zij vorige maand de Cybertruck onthulde. De scherpe randen, hoeken en de roestvrijstalen buitenkant zijn niet iets dat we elke dag zien. Een nieuwe weergave neemt de hoekige stijl van de Cybertruck over en krimpt het tot formaatje Tesla Model S.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Cybertruck is het driehoekige en puntige dak dat tot een punt boven de cabine komt, en het past bovendien goed op de kleinere Model S. Het hoogste punt van het dak bevindt zich net boven de voorste stoelen en biedt voldoende hoofdruimte. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden voor de passagiers achterin… De langere wielbasis van de Cybertruck betekent dat het schuine dak nog steeds voldoende hoofdruimte biedt voor de passagiers achterin. De Model S heeft daarentegen een kortere wielbasis, waardoor de helling van het dak veel groter is dan die van de Cybertruck.

De Model S neemt ook de vlakke voorkant van de truck over. Er is geen behoefte aan een traditionele grille op een elektrisch voertuig en dus heeft Tesla die niet ontworpen – en in deze weergave ook niet. De Model S-weergave neemt de dunne koplampen van de truck en verandert ze in iets dat veel waarschijnlijker op een productievoertuig verschijnt.

Voor de duidelijkheid; dit is geen officiële rendering van Tesla. Het is twijfelachtig dat Tesla zijn hele line-up zal vernieuwen op basis van de styling van de Cybertruck. Bovendien is het nog maar de vraag of we de Cybertruck in zijn huidige vorm ooit in Europa zullen zien. De auto zou veel te onveilig zijn: in Europa zijn passieve veiligheid en voetgangersbescherming erg belangrijk. ,,Zo mag de voorkant van het voertuig niet ‘stijf’ zijn”, zegt Stefan Teller van de TÜV. ,,De bumper en de motorkap moeten energie kunnen absorberen om de passanten te beschermen.”

Via Motor1.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.