Wordt dit de nieuwe Porsche 911?

Wordt dit de nieuwe Porsche 911?

Porsche 911 Render

Het internet zit vol met ontwerpers, dus heel lang kon het niet duren voor iemand de volgende 911 ging ‘shoppen!

We hebben de wagen ondertussen al een aantal keer in bedekte vorm voorbij zien komen, door toegewijde spion-fotografen die ze met wat geluk op de plaat wisten te zetten. Des te makkelijker voor de Photoshoppers van het web, om ons alvast een vrij realistisch beeld te schetsen wat ons voor de next-gen 911 eventueel te wachten staat!

In deze render staan eigenlijk twee dingen centraal: de voor- en achterzijde. Deze lijken namelijk beide hevig geïnspireerd te zijn door verschillende Porsches. Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende.

Voor de billen van de 911 heeft de ontwerper, Maltese Design, eens goed een blik geworpen op toekomstig supermodel — en nu nog conceptcar — de Mission E. Deze heeft namelijk een enorm achterlicht die van de ene naar de andere kant reikt, zoals dat bij deze 911-render ook het geval is. Houden we het wat dichter bij het heden, dan vind je ze misschien wel vergelijkbaar met die van de laatste Panamera. Voor beide redeneringen is wat te zeggen. Overigens schijnt het zo te zijn, dat Porsche haar aankomende 911-gamma gaat uitbreiden met een hybride én een elektrische versie, dus dat de toekomst er voor Porsche vrij groen uit gaat zien, mag wel duidelijk zijn.

Dan is er nog de voorkant, waaraan de oplettende kijker zal opmerken dat MD hier een aantal karaktertrekken van de 918 Spyder heeft overgenomen. Door de plaatsing en vorm van de splitter en grilletjes, geeft Maltese Design op fraaie wijze een knipoog aan de hypercar.

Of we de volgende 911 ook precies in deze vorm terug gaan zien, valt natuurlijk ernstig te betwijfelen. Persoonlijk ben ik in ieder geval fan van die oh-zo-mooie-billen, dus wat mij betreft krijgt ‘ie groen licht! Wat vinden jullie? Laat van je horen op onze Facebook pagina!

Porsche 911 Render

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.