Wordt dit de nieuwe Nissan GT-R?

Wordt dit de nieuwe Nissan GT-R?

Neem de huidige Nissan GT-R, voeg een vleugje van de Italdesign GT-R50 en een beetje van de Concept 2020 Vision Gran Turismo toe, en dit is het resultaat.

De volgende generatie van de Nissan GT-R wacht nog enkele jaren op debuut en het lange wachten lijkt alleen meer motivatie voor ontwerpers om zich voor te stellen hoe de nieuwe Nissan GT-R eruit zou kunnen zien. In dit geval doet Enoch Gabriel Gonzales poging een nieuw ontwerp te verzinnen voor de GT-R. Zoals reeds vermeld combineert Gonzales enkele elementen uit de huidige GT-R, de Italdesign GT-R50 en slechts een klein beetje van de Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo. Aan de voorkant bevindt zich een groot, zeshoekig rooster met daarin het kenmerkende V-vormige accent van Nissan. Hoekige koplampen vullen het gezicht van het voertuig aan en daarnaast zien LED’s die langs de voorspatborden strekken. De achterlichten zijn de traditionele dubbele ronde lampen van de GT-R, en de vier uitlaatpijpen weerspiegelen hun vorm aan de binnenzijde.

De huidige speculatie plaatst het debuut van de nieuwe GT-R ergens in de eerste helft van de 2020. Nissan ontwerp chef Alfonso Albaisa belooft dat de nieuwste generatie de snelste super sportwagen ter wereld zal zijn. Hij zegt echter ook dat er nog geen definitief ontwerp voor de coupé is, omdat Nissan nog steeds bezig is de motor en het platform te ontwikkelen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.