Wordt dit de nieuwe Audi RS3?

Wordt dit de nieuwe Audi RS3?

De Audi RS3 begon zijn verhaal in 2011. De A3 naderde het einde van zijn levenscyclus toen RS-model werd goedgekeurd voor productie, aangedreven door de nu iconische 2,5-liter vijfcilinder.

Ondanks de destijds gebrekkige wegligging en een groot aantal bekwame rivalen, bleek de baby RS zo succesvol dat Audi hem moest blijven ontwikkelen. Een geheel nieuw model debuteerde in 2015, aangedreven door een opgefriste motor, en nu ook beschikbaar als sedan. Inmiddels heeft Audi een geheel nieuwe A3 gelanceerd, en hoewel deze superzuinig en milieuvriendelijk moet zijn, kunnen wij ons geen wereld voorstellen zonder de RS3.

Het testen zal nog enige tijd in beslag nemen en Audi is daar dan ook al druk mee bezig. Omdat styling een belangrijk aspect is van de RS3-formule, heeft Kleber Silva een ontwerp gemaakt dat eruitziet als of ‘ie ieder moment van de band kan komen rollen.

Het handelsmerk van het ontwerp is een nieuwe voorbumper met gestolen elementen van de nieuwe RS6 Avant. Grotere luchtinlaten en een zeshoekig rooster onderscheiden de RS3 van de gewone A3 en aan de achterkant zien we de bekende W-vormige bumper. Met grotere wielen, side skirts en verlaagde ophanging is de kleine Audi wederom een bommetje om te zien.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.