Dit zijn de beste wintersportauto’s!

Dit zijn de beste wintersportauto’s!

Het wintersport seizoen staat weer voor de deur en dat betekent de auto inpakken en de sneeuwbergen in. Daarvoor heb je natuurlijk wel een auto nodig die bestand is tegen steile wegen, sneeuw en een zware bepakking. Daarom hebben we hier de top drie auto’s op een rijtje gezet waarmee jij veilig naar jouw wintersportbestemming kan rijden! Welke zou jij kiezen?

Audi RS6 Avant C7

Audi RS6 Avant C7
De Audi RS6 is een van de meest populaire auto’s voor in de bergen. Deze krachtpatser met 560 pk uit zijn 4.0 V8 biturbo heeft geen enkele moeite om steile hellingen op te komen. De auto ligt stabiel op de weg en dat geeft zekerheid achter het stuur wanneer het sneeuwt. Ook de Quattro vierwielaandrijving geeft je erg veel vertrouwen bij het rijden met de RS6. Deze auto heeft een stevige constructie en is lekker ruim. Hier kun je al je spullen in kwijt, plus vier passagiers.

Dit exemplaar wordt via Autoscout24 aangeboden door VD Akker uit Best. € 154.500,- moet je neertellen voor deze snelle Duitser maar dan zit er wel van alles op en aan én rijd je in alle veiligheid en comfort naar jouw wintersportbestemming.

Mercedes-Benz E63 AMG

Mercedes-Benz E63 AMG
Een van de concurrenten van de Audi RS6 is altijd al de Mercedes-Benz E63 AMG geweest en laat dit nou ook een lekkere wintersportauto zijn. Het model dat je hierboven ziet is de sedan uitvoering van het nieuwste type. Ook is er een E63 AMG Estate mogelijk die net wat praktischer is voor op wintersport maar die vinden wij persoonlijk minder mooi. Deze E63 AMG wordt aangedreven door het 5,5 liter grote biturbo V8 blok en levert 557 pk. Dat in combinatie met het 4Matic vierwielaandrijvingssysteem zorgt er voor dat je probleemloos en in stijl de bergwegen kunt trotseren!

Dit exacte model wordt je via Autoscout24 aangeboden voor een bedrag van € 103.333,-.

Land Rover Range Rover Sport 5.0 V8 Supercharged Autobiography Dynamic

Land Rover Range Rover Sport 5.0 V8 Supercharged Autobiography Dynamic
Dat is een hele mond vol! Zoals de naam al verklapt is deze Range Rover uitgerust met een 5.0 liter groot supercharged V8 blok welke 510 pk levert. Het is de duurste auto van deze drie wintersportauto’s en wordt via Autoscout24 aangeboden door Van Vliet Personenauto’s voor een bedrag van € 187.900,-. Maar daarvoor krijg je misschien wel de beste auto voor de wintersport! Deze SUV is natuurlijk uitermate geschikt voor off-road ritten en de auto is prachtig om te zien. Daarnaast heb je met die 510 pk over vermogen niks te klagen, evenmin over de ruimte in de auto!

Al met al zijn het drie fantastische en mooie auto’s! Als jij voor de keuze zou staan om met één van deze drie auto’s op wintersport te gaan, welke zou jij dan kiezen en waarom?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.