Wil jij ook alles kunnen vertellen over de mobiliteit van de toekomst?

Wil jij ook alles kunnen vertellen over de mobiliteit van de toekomst?

Dat de elektrische auto steeds populairder wordt in Nederland blijkt wel uit de cijfers. In 2021 haalde de volledig elektrische auto een marktaandeel van 19,8% en de plug in hybride bereikte een marktaandeel van 9,9%. Dat betekent dus dat inmiddels 1 op de 5 nieuw verkochte auto’s al volledig elektrisch is. 

Nederland wordt samen met Noorwegen, IJsland en Zweden gezien als een grote speler op het gebied van elektrische mobiliteit. Op het gebied van laadinfrastructuur is er geen ander land met dezelfde dichtheid aan laadpunten als Nederland. Natuurlijk is Nederland een klein land in vergelijking met de andere koplopers maar het laat wel zien dat de elektrische auto niet meer verdwijnt uit het straatbeeld. De sterke opmars van de elektrische auto is te danken aan de efficiëntere aandrijflijn en het klimaatakkoord, waarin duidelijk is vastgelegd wat wanneer verplicht wordt.

Elektrische Smart
Weet jij al hoe het opladen van een elektrische auto werkt?

Heb je voldoende kennis?

Jouw rol als professional is aan het veranderen, een EV is namelijk een andere auto dan een brandstof auto. Je hebt vast als eens de vraag gehad wat de totale impact is op je klant als hij kiest voor elektrisch rijden? Hoe zit het met de kosten van het hebben van een EV, is hij werkelijk goedkoper dan een brandstofauto en hoe bereken je dat precies? Met regelmaat hoor je de discussie dat elektrisch rijden helemaal niet zo schoon is als wordt voorgespiegeld, maar hoe zit de vork in de steel?

Circa 30 tot 40 van de grootste gemeenten in Nederland voeren per 1 januari 2025 een zero emissiezone in, hoe zit dat in jouw gebeid? Welke impact hebben deze zones op jouw klanten? Als professional in de autobranche maak jij het verschil door alle vragen over de elektrificatie van het wagenpark te kunnen beantwoorden en een advies te kunnen geven op basis van kennis. Kennis is koning, toch? Een goed advies helpt niet alleen met de verkoop maar geeft je ook een voorsprong op wat er de komende jaren nog allemaal komen gaat.

Tesla Model S rijtest
Waarom was de Tesla Model S eigenlijk zo’n groot succes?

Drie daagse training van experts

In Serious Business heeft als expert op het gebied van elektrische mobiliteit een drie daagse training ontwikkelt. Tijdens de training komen alle onderwerpen aan bod die nodig zijn om jezelf te ontwikkelen tot EV-Adviseur Expert! De training wordt afgesloten met een examen, dit examen wordt uitgevoerd door het IBKI te Nieuwegein. Natuurlijk is een examen en het daarbij behorende bewijs van slagen mooi meegenomen, maar het belangrijkste is dat je er ontzettend veel van leert. Iets waar jezelf in de toekomst alleen maar meer waard maakt. De training is bedoeld voor iedereen die zijn klant optimaal wil adviseren over het onderwerp EV of je nu werkt bij een autobedrijf, importeur of leasemaatschappij. 

Elektrische auto opladen training
Ook het onderwerp opladen wordt uitvoerig behandeld tijdens de training


Meer dan alleen een training  

Deze training levert je meer op dan alleen maar kennis over elektrisch rijden. De drie daagse training geeft antwoord op al je vragen en neemt je mee op reis naar de toekomst van de mobiliteit. Met de hulp van enthousiaste trainers met ontzettend veel kennis van zaken leer je de vraagstukken van je klanten te beantwoorden. Ik heb de training zelf ook gevolgd en tot de dag van vandaag ook alleen nog maar profijt van gehad. Door nu het verschil te maken en jezelf te profileren als een expert in je vakgebied verzeker jij jezelf van een mooie toekomst. Weet jij binnenkort ook alles over elektrisch rijden te vertellen? 

De training staat gepland voor op 15, 16 en 22 maart 2022, meer info kun je vinden op: https://inseriousbusiness.com/expertises/elektrisch-rijden-trainingen/inschrijven-training/

Merijn Messemaeckers van de Graaff

Al van jongs af een gepassioneerde en enthousiaste autoliefhebber. Merijn neemt je mee op reis in de wereld van mobiliteit en de weg naar de toekomst.