Wij verzinnen het niet: Stampertje de offroad-E36

Wij verzinnen het niet: Stampertje de offroad-E36

De E36 coupe is op de wereld gezet als een sportieve coupe met bijbehorende rijeigenschappen. Nou is een 318is niet meteen waar je aan denkt bij sportiviteit en daarmee is de E36 in kwestie ook alles wat BMW er niet mee bedoelt heeft.

Een lift-kit, offroad-banden, andere velgen en een metalen bodemplaat maken deze E36 klaar voor het ruigere terrein. De bumpers hebben plaats gemaakt voor bull-bars en er is een professorisch gefabriceerde snorkel van PVC-buizen te vinden die vanuit de motorkap tevoorschijn komt. Het interieur is nog kaler dan Gaston Starreveld met enkel twee stoelen en een stuur en er zijn meerdere ‘battle-scars’ te vinden als je de auto goed bekijkt.

Is er nog iets origineel aan deze BMW E36?

Het enige, nog enigszins, originele aan de auto is de kleur, Hellrot. Enigszins gedeukt en vaal, maar hij is rood. Is het mooi? Niet meteen. Is het spraakmakend? Zeker weten.

Deze auto is zeker geen Concours-d’Elegance materiaal en deze auto lijkt rechtstreeks vanuit de zandbak de fotostudio in te zin gereden, maar uniek is het zeker. En waar je de hydraulische handrem voor wil gebruiken, moet je zelf weten, maar wij zijn bang dat de combinatie van een bocht en het stevig aantrekken van de handrem ervoor zal zorgen dat je een partijtje gaat koprollen. Wat ons betreft is deze auto een 10 voor inzet, ga je met deze E36 het ruwere terrein in, dan doet hij waar hij voor bedoelt is.

Desalniettemin, ‘Stampertje’ kan van jou zijn! Op dit moment staat het bod bij onze Belgische buren op €1.300,- en of dat een koopje is of niet, laten we aan jou!

Bron: Vavato

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.