[Video] Widebody Mercedes-AMG GT RS: Smaakvolle tuning?

[Video] Widebody Mercedes-AMG GT RS: Smaakvolle tuning?

Was het vorige week de Japanse tuner Pandem die we uitlichtte, deze week staat een hele dikke Mercedes-AMG GT S uit het land van de American Dream in de schijnwerpers, Starke USA heeft de primeur met de eerste widebody AMG GT S gebouwd op Amerikaanse grond.

Het eerste wat je op zal vallen aan de auto is de bijna complete Gulf-livery. De woorden ‘bijna complete’ zijn zorgvuldig gekozen, omdat het Gulf Racing logo ontbreekt. Dit is gewoon een heel goede manier om de aandacht te trekken. Als Starke USA dan je aandacht heeft en je de AMG GT S verder bekijkt, valt je oog op de uitgebouwde carrosserie. Monsterlijk past wel bij de uitbouw en het heeft zelfs iets weg van de stijl van de Iron Man R8. Om de auto niet teveel te verzwaren, is het gebruik van carbon niet gemeden bij die uitbouw. Je vindt het lichtgewicht goedje terug in de bredere voorbumper en onderlip, de sideskirts, de wielkasten, de achterbumper en zelfs de 3-delige 20 inch wielen zijn voor een deel uit carbon opgetrokken!

Of het de auto ook sneller maakt? De 4 liter V8 blijft onaangeraakt, dus dat betwijfelen we. Maar met 503 pk in het vooronder ben je nog geen langzame jongen. De AMG GT S wordt door deze ombouw een echte nekkendraaier, dat staat als een paal boven water en voor sommige mensen is dát alles wat er toe doet. En over smaak valt te twisten zegt men…

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.