Widebody Lamborghini Urus te koop voor €475.000,-

Widebody Lamborghini Urus te koop voor €475.000,-

Komt je bekend voor? Dat kan kloppen! VDM Cars had enkele weken geleden een zwart exemplaar in exact dezelfde uitvoering staan: een Novitec Esteso.

Dit keer geen Nero Helene (zwart) maar Rosso Mars, dat we ook wel gewoon rood noemen. Hierdoor komen de lijnen van de auto, en de toegevoegde widebody beter naar voren en springen meer in het oog. Zo valt ons nu ineens die dubbele spoiler aan de achterkant op, die bij de zwarte Urus toch een beetje wegvielen. Zoals eerder geschreven heeft tuner Novitec diverse upgrades voor de Urus op de markt gebracht, maar de Esteso Widebody is met 14 onderdelen toch wel eens van de meest uitgebreide. De kit voegt aan de voorkant ongeveer tien centimeter breedte toe, terwijl de breedte aan de achterkant met ongeveer vijf centimeter toeneemt. Bovendien zijn alle onderdelen getest in de windtunnel.

De 4,0-liter V8 met dubbele turbo levert dankzij Novitec een vermogen van 782 pk en een maximaal koppel van maar liefst 1032 Nm. Oftewel 132 pk en 182 Nm meer dan de standaard Urus. Met die upgrade onder de motorkap slingert de vijfdeurs auto zichzelf in slechts 3,3 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid loopt op tot 310 km/h. 

De auto staat voor €475.000,- te koop.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.