Widebody Ford Focus RS / ST: Kwijlen geblazen!

Widebody Ford Focus RS / ST: Kwijlen geblazen!

Ford Focus RS

Je ‘widebody-Rocket-Bunny-Ford Focus-droom’ is zojuist werkelijkheid geworden. Tot voor kort kon je nergens aankloppen voor een kant-en-klare bodykit voor je RS of ST, Fortune Flares is in dit gat gesprongen. En hoe!

Gisteravond laat werd ik bij mijn ouderlijk huis verrast door een gifgroene Ford Focus RS van de vorige generatie met 370 pk en 550 Nm koppel. Daarnaast stonden er ook nog een Clio RS, een Seat Leon Topsport en mijn eigen Mini Cooper S op de oprit en dat was genieten, maar de Kermit-de-Kikker-RS was onbetwist de dikste wagen aanwezig. We hebben toen de nieuwe RS besproken en ondanks zijn vierwielaandrijving, oogt de auto toch wat braver dan de vorige generatie. En pardoes worden we verrast met een bericht van ene Fortune Flares, een tuner uit Amerika die een heftig aangepakte Focus RS en ST onder onze neuzen schuift. Alsof ze helderziend zijn!

Snelle Fords zijn van zichzelf al wijd, maar dat valt niet op, want de bredere schermen zijn verwerkt in de bestaande carrosserie. Fortune Flares slaat de weg in die we kennen van Pandem en Liberty Walk, bolt-on fender flares. Of in het Nederlands bredere schermen die rechtstreeks op het bestaande plaatwerk worden geschroefd. Op een nieuwe Golf GTI zien we dit trucje niet graag uitgevoerd worden, maar een hot match als de Ford Focus RS wordt ook in de rallycross gebruikt en ook daar zijn de body’s exorbitant breed. En bij een auto die wel houd van een beetje ‘sideways‘-actie, misstaat een wat dikker voorkomen zeker niet!

Fortune Flares produceert in de eerste badge maar 20 pakketten om je Ford Focus RS of ST Ken-Block-stijl uit te monsteren. Wat krijg je dan? Een aanzet voor de voorbumper, sideskirts, aanzetten om de achterdeur aan te laten sluiten op de bredere wielkasten en de componenten om de achterbumper een dikkere smoel te geven. De RS die je ziet, ligt wat lager en de 20-inch wielen zijn niet verkrijgbaar bij Fortune Flares, maar het is de bedoeling dat je je eigen creativiteit de vrije loop laat na aanschaf van dit pakket! Als ik je wat tips mag geven, zou ik een ander uitlaatsysteem installeren, dan klappert ie nog lekkerder en een wrap in het legergroen met zwarte accenten, of een volledige army-stijl wrap zou hem wel echt af maken. Om een setje brede sloffen met dikke banden niet te vergeten, die wielkuipen moeten wel lekker gevuld zijn! Wie van je maten moet echt zo’n pakket gaan bestellen?

Ford Focus RS

Ford Focus RS

Ford Focus RS

Ford Focus RS

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.