Widebody BMW M4 is bijzonder goed geslaagd!

Widebody BMW M4 is bijzonder goed geslaagd!

De meeste klassieke BMW’s hebben een goed ontwerp en zo’n beetje alle M3’s hebben een cultstatus. Inmiddels is er voor de M3 en M4, een radicaal nieuw ontwerp aangemeten en is de kritiek niet mals.

Diverse tuners proberen dit ontwerp te verfraaien door het aanpassen van de opvallende grille of, zoals in dit geval, het ontwerpen van een compleet nieuwe bodykit. Voor het echte werk moeten we nog even geduld hebben, maar dankzij de wereld van 3D-renders kunnen we alvast een preview krijgen van de widebody-look. Ontwerper Flat Hat 3D heeft voor deze M4 twee interessante designs samengesteld.

Het ontwerp in het wit concentreert zich alleen op de voorkant en installeert een aanzienlijk kleinere grille die alleen boven de kentekenplaat zit. Het zwarte exemplaar heeft ook een nieuw front met wat we het beste kunnen omschrijven als vier individuele nieren. De verbrede wielkasten in combinatie met de satijnzwarte lak doen denken aan de raceprototypes die BMW gewoonlijk toont voor een nieuw DTM-seizoen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.