West Coast Customs kietelt Bugatti Veyron Mansory

West Coast Customs kietelt Bugatti Veyron Mansory

De Bugatti Veyron is per definitie vrij zeldzaam aangezien tussen 2005 en 2015 slechts 450 voertuigen werden geassembleerd in de fabriek van VW Group in Molsheim in Frankrijk.

De controversiële tuner, ook wel bekend als Mansory kreeg een paar W16 hypercars in handen, waaronder dit exemplaar genaamd Linea Vivere. De door de Duitse aftermarket specialist aangepaste Veyron, die iets meer dan zeven jaar geleden voor het eerst werd onthuld op de Autosalon van Genève, heeft een tweede make-over ondergaan dankzij West Coast Customs. De Veyron heeft nu een satin afwerking met behoud van het “naked” Carban Fiber, daarnaast zijn de zwarte panelen opnieuw gespoten in een van Audi’s beroemdste en meest aangevraagde kleuren: Nardo Grey.

De aftermarket-wielen zijn verdwenen, vervangen door de originele Bugatti-set, de remklauwen zijn opnieuw geverfd in een Chiron-achtige blauwe tint om het vernieuwde interieur aan te vullen met een identieke tint. Net zoals de buitenpanelen afzonderlijk moesten worden verwijderd om de kleur te veranderen, moesten de interieurbekledingsstukken een voor een naar buiten komen om het witte en zwarte thema in blauw te veranderen met behoud van de carbon fiber accenten.

We zouden beweren dat de transformatie van de Veyron Linea Vivere ten goede is, omdat hij er nu aantrekkelijker uitziet, hoewel de meeste Bugatti eigenaren nog steeds zullen denken dat het aanpassen van het quad-turbomonster als vloeken in de kerk is. Deze complete make over is gedaan om de Veyron aantrekkelijker te maken voor een potentiële koper.

Mocht je de video zelf willen bekijken, klik dan even hier! Dan ben je er direct.

Thomas Heule