Welke tips kun je toepassen om een goedkope autoverzekering te vinden?

Welke tips kun je toepassen om een goedkope autoverzekering te vinden?

Ga je eindelijk een auto kopen? Of gewoon je huidige auto verzekeren? Een autoverzekering vergelijken is heel essentieel om het maximale voor jezelf te halen uit een verzekering. Een autoverzekering omslaat de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, volgen de wet in Nederland is het verplicht om deze verzekering te hebben. Met deze verzekering zorg je ervoor dat schade toegebracht aan voertuigen van derden in het verkeer en/of letsels toegebracht aan derden worden gedekt door de verzekering. Je kan een ook een WA-Volledig Casco verzekering nemen, hiermee dek je ook de schade aan jouw eigen voertuig.

Tegenwoordig zijn er heel veel verzekeraars op de markt, op internet kan je een zoekopdracht doen en je vindt honderden verzekeraars. Ook kun je online motorverzekeringen vergelijken. Maar hoe vind je nou een goede en goedkope autoverzekering? Dat kan alleen door vergelijken en na te gaan wat het best bij jou budget past. Let erop dat je alleen een WA-Volledig Casco kan nemen als je auto nieuw is, auto’s ouder dan acht jaren krijgen een WA-verzekering. Bij elke autoverzekering hoort een eigen risico, dit is het gedeelte aan kosten dat je zelf betaalt. De standaard eigen risico bedraagt tussen de €130 en €150, je kan ervoor kiezen om deze te verhogen, dit kan zorgen voor een korting op de premie. Ga deze optie echter wel goed na, alvorens je kiest ervoor.

Elk verzekeraar biedt schade-vrije jaren aan, dit zijn jaren waarin je geen claim indient voor schade. Hiermee kan je korting op de premie krijgen, als je steeds je schade-vrije jaren opbouwt. Bij een claim kan je ook terugvallen en een hogere premie krijgen. De opbouw bij geen claims en terugval bij claims kan verschillen per verzekeraar. Ga dit goed na.

Als je van plan bent om vaak op reis te gaan naar andere landen met je auto, is het goed om een schade dekking in het buitenland erbij te nemen. Hiermee hoef je niet bij elke trip weer een aparte verzekering te gaan nemen. En zo zijn er nog een heleboel voorwaarden, lees daarom altijd de polis goed.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.