Welke kleur zou jij kiezen voor de nieuwe Audi RS6?

Welke kleur zou jij kiezen voor de nieuwe Audi RS6?

Na de velen positieve reacties op de eventuele nieuwe Audi RS7, werden we gewezen op het Instagram-account van spdesignsest. Deze persoon noemt zichzelf ‘photoshop concept artist’ en ook hier konden we nodige eerste schetsen vinden van een nieuwe RS7 én RS6.

Hoewel er veel verschillende schetsen te zien zijn, sprak deze serie mij het meeste aan; zo mag ‘ie van mij wel worden! Inmiddels zijn de eerste testauto’s al een aantal keer gespot op en rond de Nürburgring, dus een officiële onthulling kan nu niet meer lang duren. Vermoedelijk zal dit gebeuren op de aankomende Autosalon van Frankfurt in september dit jaar.

De nieuwe Audi RS6 zal gebruik maken van de 4,0-liter V8 met dubbele turbo – zoals ook gebruikt door de Porsche Panamera Turbo en Lamborghini Urus – om ongeveer 605 pk op de weg te kunnen zetten. Dat is hetzelfde vermogen dat wordt aangeboden in de huidige RS6 Avant Performance, en is 45 pk meer dan de reguliere RS6 op dit moment heeft. Het vermogen zal naar alle vier de wielen worden gestuurd via een achttraps automatische versnellingsbak en een traditioneel Quattro-systeem.

De nieuwe RS6 zal tevens bijna 80 kilogram lichter worden en als gevolg hiervan zou een 0 tot 100 km/h sprint mogelijk moeten zijn in 3,6 seconden. Ongekend snel voor een gezinsauto! Terug naar dé vraag van dit artikel; welke van de 6 onderstaande kleuren zou jij kiezen voor de nieuwe RS6?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.