Ferrari 458 Speciale
Home, Nieuws

[Video] Welke Ferrari is sneller? 458 Speciale vs. 488 GTB

EVO magazine test het voor ons uit! Denk eerst diep na, voor je overhaast je geld vergokt.

Ik zeg dit, omdat er vorige keer geen winnaar uit het duel stapte. Die ‘battle of the beasts’ werd uitgevochten tussen twee Porsches: de 911 GT3 RS en de Porsche 911 Turbo S. Hoewel het een makkelijke keuze lijkt, reed de verwachte winnaar, de GT3 RS, gewoon exact dezelfde tijd als de Turbo S. Maar goed, deze keer gaat het tussen twee Ferrari’s en zullen de resultaten waarschijnlijk net zo verschillend als de auto’s zelf zijn.

De 458 Speciale is simpelweg de beste 458 die je van je geld koopt, tenzij je een voor-het-circuit-gemodificeerd exemplaar op de kop weet te tikken. De Speciale is tevens de laatste van haar generatie: naast het feit dat het de laatste variant was van de 458, zou Ferrari de opvolger ervan niet voorzien van die heerlijke V8. “Opschuiven ongeblazen fantasticus! Maak plaats voor het turbo-tijdperk!” Gelukkig gaf de 458 Speciale ons een onvergetelijk afscheid door prestaties te produceren waar je mond van open valt. Zo schiet deze 458 in 3 seconden naar de 100 km/u, terwijl je 6 seconden later(!) de 200 km/u aantikt. Combineer dat met het waanzinnige gejank van de V8 en je hebt zonder twijfel een moordwapen onder je billen.

De 488 GTB is weer een heel ander verhaal. Meer comfort, meer vermogen, meer snelheid. Meer alles eigenlijk, behalve motorinhoud. Met zijn 3,9-liter is het blok in de 488 een stuk kleiner dan het 5,0-liter blok wat in de Speciale schuilt. Zoals gezegd beschikt de 488 GTB wel over meer vermogen dan haar voorganger: zo’n 70 extra pk. Maar, waar de GTB echt schittert is in de bochten. De wegligging is prima verbeterd ten opzicht van de Speciale, door verschillende technieken van de LaFerrari over te nemen.

In theorie zou de 488 GTB het dus ruim moeten winnen van de 458 Speciale over een rondje Anglesey, maar gebeurt dit ook? Check de video!

Ferrari 458 Speciale

Ferrari 488 GTB

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.