Welke cabrio koop jij voor €300.000,-?

Welke cabrio koop jij voor €300.000,-?

De Lamborghini Gallardo LP570-4 Performante Spyder!

Enkel en alleen voor de type-aanduiding krijg je 3x woordwaarde en de winnende zet bij Scrabble. Terwijl de optielijst je weinig punten zal opleveren… Bij deze auto staat namelijk alles in het teken van gewichtsbesparing, het codewoord is: carbon fiber. Overal, maar dan ook echt overal vind je carbon fiber. Samen met het weglaten van bijvoorbeeld de radio, zorgt dit voor een gewichtsvermindering van 65 kilogram ten opzichte van de oorspronkelijke Lamborghini Gallardo.

Neem een meisje mee en de gewichtsbesparing wordt alweer teniet gedaan, maar hé, wie zit er op op commentaar te wachten wanneer je de 570 pk sterke V10 de sporen geeft? Precies, we houden het mooi bij die gewichtsbesparing en laten onze trommelvliezen genieten van de symfonie die de motor van deze straatlegale race-auto produceert.

En het rauwe karakter dat de Performante Spyder van binnen heeft, laat ie ook maar al te graag zien aan de buitenkant. Lamborghini schroomt namelijk niet om ook aan de buitenwereld te laten zien dat je hier te maken hebt met een bruut op wielen. Een kwartet van carbon laat zich graag zien. Van de voorspoiler, de sideskirts, tot de achter diffuser en de spoiler aan toe: alles straalt agressiviteit uit. Als deze in je achteruitkijkspiegel opdoemt, geloof me, dan ga je aan de kant! En geloof me ook als ik je zeg dat je kippenvel krijgt wanneer deze auto je vol gas inhaalt.

Dus heb je €300.00,- te besteden aan een straatlegale race-auto waarvan je in de zomer ook nog met het dakje open kan rijden? Dan zou ik zeker de plaatselijke Lamborghini-dealer even bellen voor een testritje. En zo niet, welke cabrio zouden jullie overwegen? Laat het ons weten in een reactie!

Foto’s via ROW1 Photography

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.