Deze auto’s koop je als loterijwinnaar in Nederland

Deze auto’s koop je als loterijwinnaar in Nederland

We zochten alvast uit wat je als nieuwe miljonair kunt ophalen in Nederland

FERRARI F40

Wanneer je liefhebbers vraagt wat ze als loterijwinnaar zouden kopen, is de kans groot dat de naam ‘F40’ minstens één keer ter sprake komt. Logisch ook, want het iconische Ferrari-model straalt overduidelijk ‘oud geld’ uit. Hopelijk laat je hem vervolgens niet in de collectie staan. Dat zou namelijk zonde zijn van het V8-gebrul onder de kap. De klassieker uit ’89 is van jou voor 2.299.500,- euro

ASTON MARTIN AMR PRO

Je ambities als racecoureur eindelijk realiseren? Dan is deze Vantage AMR Pro een meer dan geschikte wagen om mee te beginnen. De ‘track-focused’ machine – die eventueel straatlegaal te maken is – wordt aangedreven door een GT4-motor met 510 pk. Mits je hem niet de muur in parkeert, is het ook een prima belegging. Slechts 7 exemplaren werden er geproduceerd, en deze ‘AM’ met chassisnummer 97 werd ook nog eens gesigneerd door een drietal Le Mans-winnaars. Voor een stevige 1.329.950 euro mag je hem meenemen op de trailer.

MERCEDES-BENZ 300 SL ‘GULLWING’

De aandacht van een ander publiek trekken? Voor 1.495.000,- euro ben je een flink deel van je prijzengeld kwijt aan deze iconische Duitser. De 300 SL ‘Gullwing’ is één van de meest herkenbare auto’s uit de geschiedenis. En ook nog eens heel opvallend in deze speciale ‘Hellblau‘ lak, waarvan er maar 26 werden gemaakt. Met een 243 pk sterke zescilinder is de gevleugelde klassieker een geweldige weekendauto ‘voor erbij’.

BUGATTI VEYRON

Als je dan toch het geld hebt, moet je ook een Bugatti kopen. Toch? Deze Veyron EB16.4 heeft slechts 1 eigenaar gehad, en is sinds de bouw in 2006 ook altijd goed onderhouden. In deze ‘Chocolate / Deep Red’ lak blijft de 1.001 pk supercar een tijdloos model om te zien. In ruil voor 1,35 miljoen euro krijg je de sleutels met een glimlach overhandigd.

MERCEDES AMG GT R ‘SPEEDLEGEND’

Als je graag wilt laten weten dat je zojuist de loterij hebt gewonnen, is deze AMG GT R Speedlegend van 1,25 miljoen euro een effectieve optie. De kans is klein dat je buurman één van de andere 5 (!) exemplaren weet te bemachtigen. Met een 585 pk sterke achtcilinder onder je kont en de wind in de haren kun je op je gemak gaan nadenken wat je met de rest van de prijzenpot gaat doen.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.