Weet jij waar de Ferrari F40 van Uday Hussein staat?

Weet jij waar de Ferrari F40 van Uday Hussein staat?

Er is een kleine kans dat deze specifieke Ferrari F40 nog bestaat.

Youtuber Ratarossa heeft een missie: hij wil graag een F40 aan zijn collectie toevoegen, maar hij is opzoek naar een wel heel specifiek exemplaar. Ratarossa wil de F40 van Uday Hussein. Foto’s tonen de verlaten Ferrari ergens in Irak, maar de huidige verblijfplaats is een mysterie.

Uday Hussein was de zoon van de Iraakse dictator Saddam Hussein. Net als zijn vader had hij de reputatie een genadeloos persoon te zijn. Zo zou hij voetballers van het Iraakse nationale voetbalteam hebben gemarteld omdat zij niet naar wens presteerden. Hij hield echter ook van auto’s en op het hoogtepunt zou hij zo’n 1000 (exclusieve) auto’s in bezit hebben gehad. Toen de Verenigde Staten Irak binnenvielen, heeft Uday Hussein bevolen om de auto’s in brand te steken om te voorkomen dat ze werden meegenomen. Foto’s in Ratarossa’s video geven echter aan dat de F40 op de een of andere manier is gespaard. Foto’s uit verschillende tijden tonen de auto op verschillende locaties zien, wat aangeeft dat hij in Irak is gebleven. Uit de foto’s blijkt ook dat de F40 in niet al te goede staat verkeert, inclusief ontbrekende onderdelen in de motorruimte, een beschadigd interieur en niet-overeenkomende onderdelen, waaronder die een van een Nissan.

In de reacties op de YouTube-video heeft Ratarossa al verschillende aanwijzingen over waar hij zijn zoektocht moet vervolgen. Iemand beweert dat de auto zich in de stad Erbil in Noord-Irak bevindt, en er zou een afgelopen maand een video gemaakt zijn waarin de F40 rijdend is te zien. Helaas geeft degene die dit beweert geen link naar de video. Een Iraakse verzamelaar kocht de F40 ongeveer 6 maanden geleden, volgens een andere commentator. Hij stond al jaren versholen in een garage, maar de winkeleigenaar is komen te overlijden.

Kortom, er is maar weinig bekend. Weet jij waar de Ferrari F40 van Uday Hussein staat?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.