Wedstrijdje doen met de politie? Vergeet het maar met deze Oettinger 400R

Wedstrijdje doen met de politie? Vergeet het maar met deze Oettinger 400R

Oettinger 400R Police Car

Hoe je het ook went of keert, het is geen slim idee om weg te rijden van een politie auto wanneer deze je tot stoppen maant. En al helemaal niet wanneer deze 400 pk sterke Golf R het bordje ‘Stop, politie’ tevoorschijn tovert!

Want in het sprintje wat daarna volgt, leg je het af, geloof me. Ben je aan het cruisen op de Autobahn en doemt er een Golf 7 R op in je achteruitkijkspiegel, dan weet jij het al. 310 pk, binnen 4,6 seconden op de 100 en een elektronisch begrensde top van 250 kilometer per uur. Synoniem voor ‘Vrijwel iedereen die met mij wil racen, legt het af, punt.’

Vrijwel nul eigenaren van een Golf 7R denken ‘Mijn auto is niet snel genoeg.’ maar Oettinger dacht daar anders over. Waar de meeste politieauto’s in Duitsland door het leven gaan als een 110 pk sterke Golf of 125 pk sterke Passat, heeft de tuner de stoute schoenen aangetrokken en de Golf 7 R motorisch aangepakt en een politie-trim meegegeven. Resultaat: 400 pk en 500 Nm koppel, Mercedes-A45-AMG-achtige praktijken dus. Naast de politietrim is de toch al niet onopvallende Oettinger bodykit nog eens in het geel gestoken om de lijnen van de kit extra te accentueren.

Maar goed, om die 90 pk en 100 Nm extra goed op de weg te leggen, is er ook aan het onderstel gedacht. Een schroefset zorgt voor de stabiliteit, waar de 20 inch Oettinger RXX-velgen met Hankook-rubbers moeten zorgen voor extra grip. (Alsof de vierwielaandrijving van Volkswagen nog niet goed genoeg is) Een grotere rempartij en 4 knoeperts van uitlaatpijpen maken het toch al niet saaie voorkomen helemaal compleet. Lichtjes erop en boem, klaar is de nieuwe dienstwagen!

Wie is er volgens jullie zo gek om een sprintje met deze politieauto aan te gaan?

Oettinger 400R Police Car

Oettinger 400R Police Car

Oettinger 400R Police Car

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.