Wederom nieuwe Pagani Zonda 760!

Wederom nieuwe Pagani Zonda 760!

De speciale uitvoeringen van de Pagani Zonda zijn allang niet meer op een hand te tellen en nog altijd blijven er nieuwe verschijnen: dit is de Pagani Zonda 760 JC!

Officieel wordt de Pagani Zonda niet meer gebouwd maar je kunt je Zonda wel laten ombouwen naar een Zonda 760. De Pagani Zonda 760 modellen zijn de zogenoemde one-off modellen, er wordt er dus maar eentje van gemaakt. Er zijn al meerdere 760 modellen van de Zonda verschenen, zo is er de Pagani Zonda 760 RS, de Pagani Zonda 760 LH van Lewis Hemilton, de Pagani Zonda 760 LM, de Pagani Zonda 760 RSJX en onlangs werd er een nieuwe Zonda 760 gespot op het Yas Marina Circuit in Dubai.

Bij al deze 760 modellen staat het geval voor het aantal pk’s dat uit de 7.3 liter V12 wordt gehaald. Je kunt er dus vanuit gaan dat dit voor deze Pagani Zonda 760 JC, waarvan vandaag deze video op een Chinese Facebook-pagina verscheen, niet anders is. Deze 760 JC is uitgevoerd in carbon fiber met roze striping van voor tot achter en op de velgen. De achterlichten zouden hetzelfde zijn als die van de 760 LM en ook deze luchtopeningen aan de voorkant zagen we eerder op de 760 LM.

De letters achter ‘760’ verwijzen overigens niet altijd naar een naam van een persoon zoals bij de 760 LH het geval is, LM staat namelijk voor Le Mans. Waar JC voor staat is niet helemaal duidelijk, al hebben wij wel een vermoeden. Vorig jaar trokken een aantal rijke Chinezen door Europa met de zogeheten Dragon Path Rally waar onder andere de eerste Koenigsegg One:1 aan mee deed. Op een van de deelnemende Bugatti Veyrons en zowel op de Mercedes-Benz S63 AMG Coupé en op de Aston Martin One-77 zien we ook de letters ‘JC’ terugkomen dus wie weet zien we deze Zonda volgend jaar verschijnen bij de Dragon Path Rally!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.