Wat koop jij voor €20 miljoen euro: Een McLaren F1?

Wat koop jij voor €20 miljoen euro: Een McLaren F1?

McLaren F1

De kans dat je een lot koopt voor de trekking van de Staatsloterij is aanwezig. De kans dat je de hoofdprijs van €20 miljoen wint is echter nihil. En de kans dat je van het prijzengeld een enkele McLaren F1 koopt, is nagenoeg nul. 

Prijzen van exclusieve supercars gaan door het dak heen. Waren het tot nu toe vooral oude Ferrari’s die de kroon spande, nu gaat er een Engelse Supercar voor de kroon! En wel een zilvergrijze McLaren F1 uit 1996 met nog geen 3.500 kilometer op de teller.

Natuurlijk, de McLaren F1 is een van de meest iconische en invloedrijke supercars aller tijden. Toen de auto in de 90’s werd onthuld, was er geen auto die ook maar in de buurt kon komen van de van deze race-auto voor de openbare weg, letterlijk. Topsnelheid? 380+ kilometer per uur en dat record werd pas bijna 20 jaar later gebroken, met de introductie van de Bugatti Veyron. Er zijn tussen 1992 en 1998 maar 64 McLaren F1’s gebouwd en dat zorgt ervoor dat er meer vraag dan aanbod is van deze iconische driezits-supercar. Dit gegeven drijft de prijs van tweedehands F1’s natuurlijk immens op, tot astronomische bedragen. De eerste McLaren F1 die naar Amerika werd geïmporteerd is namelijk verkocht voor $15,62 miljoen dollar, omgerekend €12,65 miljoen euro.

Maar het exemplaar waar we het nu over hebben, slaat alles. Na zijn kilometertjes te hebben gemaakt op het Duitse wegennet, staat de 627 pk sterke 6,1 liter V12 nu op Zwitsers kenteken. Maar zoals gezegd, veel kilometers heeft de auto niet gemaakt. De vraagprijs van deze voormalig Autobahn-cruiser is €20 miljoen euro op de euro precies. Wij hebben echter een tip voor de adverteerder: wil je een potentiële koper verleiden, plaats dan betere foto’s van deze bij je advertentie!

Dus. Nogmaals de vraag: Wanneer jij de loterij wint, koop je dan deze McLaren F1 of toch liever een huis op ieder continent met een dikke supercar voor de deur met geld genoeg op de bank om jezelf de komende jaren rond te laten vliegen van huis naar huis? Wij gaan alvast de Italiaanse, Amerikaanse en Japanse versie van Funda.nl uitpluizen!

McLaren F1

McLaren F1

McLaren F1 McLaren F1

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.