Wat gebeurt er als de Bentley Continental GT Speed 331 km/u rijdt?

Wat gebeurt er als de Bentley Continental GT Speed 331 km/u rijdt?

Wat doet een topsnelheid van 331 km/u met een sportwagen zoals de Bentley Continental GT Speed?

Bentley Motors heeft de Australische racepiloot John Bowe gevraagd om de 635 pk en 820 Nm machtige Continental GT Speed zo snel mogelijk over het Northern Territory-traject van de Stuart Highway te jagen, een van de weinige openbare wegen waar je nog zo hard mag rijden als je durft. De Bentley bereikte een gps-geverifieerde topsnelheid van 331 km/u.

Best knap, jawel. Maar interessanter dan die 331 km/u zijn de door Bentley bijgeleverde data…

bentley-continental-gt-speed-6

76 seconden

Het vroeg John Bowe exact 76 seconden om de Bentley Continental GT Speed van 0 naar 331 km/u te jagen.

92 meter

Aan topsnelheid legt de Bentley Continental GT Speed 92 meter per seconde af.

216 liter

Wanneer je 331 km/u rijdt, dan jaagt de Bentley Continental GT Speed liefst 216 liter koelvloeistof per minuut door zijn W12-biturbo jaagt. En elke seconde blaast er 4.700 liter lucht door de radiator.

80%

De grootste horde is de aerodynamica. Liefst 80% van het enorme motorvermogen wordt dan ook gebruikt om de wind opzij te duwen.

2.834 kilometer

De Stuart Highway is 2834 kilometer lang en verbindt Darwin (Northern Territory) met Port Augusta (South Australia). Sinds oktober 2013 heeft het 200 kilometer lange stuk tussen Alice Springs en Barrow Creek geen snelheidsbeperking meer.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.