WAT!? Er staan nog 9 gloednieuwe Lexus LFA’s te koop in Amerika!?

WAT!? Er staan nog 9 gloednieuwe Lexus LFA’s te koop in Amerika!?

Lexus LFA

De Lexus LFA is de auto waarmee Lexus alweer een tijd geleden de wereld schokte, in positieve zin. De tot 500 stuks gelimiteerde supercar was uitverkocht, dachten we. Maar er staan nog negen klassiekers in wording te koop in Amerika, gloed-je-nieuw!

En nee, dit is geen clickbait. Waarom zou je in hemelsnaam deze 560pk sterke V10’s in een loods, garage of showroom stof staan laten happen!? Na wat research zijn we op een verklaring gestuit van Lexus International en dat is er eentje waar we ons wel in kunnen vinden.

De supercar uit de stal van Lexus werd voorafgaand aan de productie enorm gehyped en daarom wilde Lexus alleen productie-orders aannemen die rechtstreeks van klanten kwamen. Dus geen dealers die een handvol LFA’s konden bestellen om daarna de prijs eens flink op te drijven. Best begrijpelijk, Lexus International wilde dat iedereen voor een faire prijs een LFA aan kon schaffen. Maar, in 2010 bleken de orders tegen te vallen, dus gaf Lexus de consumenten die al een order hadden geplaatst, de kans om er nog een te bestellen. Dealers mochten op dit moment ook zelf orders plaatsen. En het zijn die gloednieuwe dealer-auto’s die nu wederom te koop aan worden geboden. Maar naast deze 9 zijn er nog meer onverkochte LFA’s geeft Lexus International aan.

NOG MEER!? Ja, nog meer. Er zijn ook gevallen bekend van dealers die hun LFA nooit zullen verkopen, vanwege de verzamelwaarde. Hoe je het ook went of keert, dit is een klassieker in wording. Wij geloven er echter in dat je ze met een grote, hele grote zak geld vast wel kunt overtuigen. Maarja, mensen zoals deze LFA-crashende koekenbakker heeft eerst nog 9 andere gloednieuwe LFA’s om uit te kiezen!

Lexus LFA

Lexus LFA

Lexus LFA

Lexus LFA

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.